Hus

Det smarta hemmet

BY
single-image

Heminredning är något som allt fler intresserar sig för. Det kan dock komma till uttryck på olika sätt. En del intresserar sig först och främst för det estetiska, medan andra primärt intresserar sig för funktionalitet. Det optimala är såklart om man kan få både estetik och funktionalitet samtidigt. Detta kan dock inte alltid förenas. I vissa fall passar praktiska lösningar dåligt till den smak och stil man har. Tekniska lösningar betraktas ofta som fula. Detta beror ofta på sladdar och annat som är nödvändigt ont. Något som bliver allt mera populärt inom heminredning är smarta, digitala, och trådlösa funktioner till hemmet. Vissa prylar, och ibland även möbler, kan numera kopplas upp mot internet.

Att styra ljus och belysning

Belysning, och till och med rullgardiner, kan numera fås med digitala funktioner som gör det möjligt att styra ljusinsläpp och belysning via en app. Det är inte bara en fördel på det sättet att man enkelt kan ställa in ett behagligt ljus. Funktionerna kan dessutom hjälpa till med att spara på elräkningen eftersom man undviker att ha lampor tända där det inte behövs. Dessutom kan det vara med till att förebygga inbrott. Via sin app kan man tända och släcka ljuset på distans. Detta kan användas när man är bortrest för att det skall se ut som om man är hemma.

Att styra sina vitvaror via app

Många moderna vitvaror kan numera köpas med möjligheten att fjärrstyra dem via sin smartphone. Detta kan bland annat vara väldigt användbart när det gäller tvättmaskiner. Man kan förbereda maskinen på morgonen innan man åker till jobbet. Ett par timmar innan man kommer hem kan man starta maskinen via appen. På så sätt är maskintvätten färdig lagom till man kommer hem. På samma sätt kan man styra och kontrollera sina diskmaskiner och torktumlare och kylskåp om samma funktion är inbyggt. Man kan med andra ord även hålla koll på temperaturen i sitt kylskåp på distans. Smarta lösningar för hemmets prylar är inte bara coola, det finns alltså även reella fördelar när det gäller bekvämlighet och ekonomi.

You may also like