Hus

Fönsterskydd är ett bra tips vid husrenovering

single-image

När du renoverar ditt hus kan det vara bra att täcka redan befintliga fönster eller måla dina fönster utan att tänka på väder och vind. Fönsterskydd gör det möjligt att året om utföra underhåll och målning av fönster. Skyddet är enkelt att montera på plats och utformningen innebär att man erhåller det arbetsutrymme som krävs t.ex. vid byte av fönster. Vi berättar mer.

Fönsterskydd i alla väder

Ett fönsterskydd är det självklara valet när du ska utföra fönsterrenovering. Fönsterskyddet stänger effektivt ute regn, blåst, snö och kyla och gör det möjligt för dig att året om utföra underhåll och målning av fönster. Fönsterskyddet är enkelt att montera på plats och utformningen innebär att du erhåller det arbetsutrymme som krävs t.ex. vid byte av fönster. En annan fördel är att hyresgästen kan bo kvar i lägenheten under arbetets gång oavsett årstid.

Så här fungerar det

Det tar oftast lång tid att renovera fönster, speciellt om du planerar att utföra arbetet själv. Men med rätt utrustning blir arbetet lättare och flyter på snabbare. En av de viktigaste delarna är att skydda dina fönster medan du arbetar på plats eller skydda det hål som uppstår ifall du behöver häkta av det. Det gäller att vara noga när du renoverar fönster. Eftersom det är ett rätt så tråkigt arbete är det inget du vill göra om igen om ett par år. Även om de gamla fönstrena ser ut att ha gjort sitt kan det vara värt att renovera dem. Oftast behövs det bara lite ny färg och så ser de ut som nya. Dessutom behåller ett äldre hus charmen med original fönster. Det du behöver göra är att inhandla fönsterskydd som du sedan enkelt applicerar. Lyft sedan ur fönsterbågarna. Montera bort alla metalldelar och sortera på en gång. Ta bort det gamla kittet. Avlägsna fönsterstiften. Ta ut rutorna och sortera på en gång. Rengör rutorna ordentligt. Gör rent urfasningen. Ta bort all gammal färg. Rostskyddsbehandla alla metalldelar. Byt ut eventuella trasiga delar i träet. Impregnera träet. Sätt tillbaka rutorna med stift. Lägg på nytt kitt med stadig hand. Måla fönstret. Avlägsna fönsterskyddet. Svårare än så är det inte. Även om du utför arbetet under sommaren vet vi alla att den svenska sommaren inte är något att lita på. Placera därför fönsterskydd på alla fönster medan du renoverar. På så sätt skyddar du huset mot väder och vind under arbetets gång.

Nödvändig utrustning och material
Självklart kommer du att behöva speciella verktyg för att renovera fönstrena på huset. Även dessa har ett pris. Om du vill hålla kostnaderna nere kan du alltid hyra många av verktygen som krävs. Men då sätter du en tidspress på dig själv om du inte vill förlänga hyrestiden och betala mer! När det gäller material som krävs, såsom kitt, färg och så vidare går det självklart inte att hyra! Men du borde verkligen satsa på kvalitet över kvantitet för en lång hållbarhet. Du som känner att du inte har tid och inte heller kunskap att renovera fönstrena kan alltid anlita en firma för detta.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like