Hus

Går du med tankar om att köpa sommarstuga?

single-image

Det kan vara många saker man ska tänka på om man funderar på att köpa en sommarstuga. Pris är oftast en riktigt viktig faktor för många. Vart är placerad har såklart en hel del att säga. Hur planlösningen ser ut är heller ingen liten faktor. I vissa tillfällen kan det faktiskt vara så att man hittar en sommarstuga som man tycker är riktigt fin men den är i såpass dåligt skick att man frågar sig själv om det akn betala sig att renovera upp den eller helt enkelt utföra en sprängning. Det kanske är bättre att bygga en helt ny stuga istället på tomten.

Gör en områdessökning

Det kan vara en bra idé att gå in på Google maps och göra en sökning över hur långt ifrån där man bor som man kan tänka sig att ha en sommarstuga. Kanske vill du bara köra max en timma ifrån ditt permanenta boende? Det är dumt att börja kolla på sommarhus, hitta ett riktigt fint och i efterhand inse att det ligger alldeles för långt bort.

Hur ska läget vara?

Är det viktigt för dig att sommarhuset ligger nära vatten? Det kan såklart dra upp priset en del. Kanske behöver det inte vara nära havet. En skogssjö betyder att det oftast blir ett betydligt billigare pris än om huset ligger vid havet.

Kan du tänka dig att snickra en del själv?

Om du kan tänka dig att snickra en hel del själv betyder det att du kan hålla prissumman nere en hel del. Se bara till innan du köper huset att det inte har några allvarliga fel. Det är inget vidare att upptäcka stora fel efter ett köp. Kanske kan du locka vänner att hjälpa dig med att snickra på ditt hus för att på så sätt hålla nere priset.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like