Hus

Inred i den skandinaviska stilen

single-image

Skandinavisk design, det är ett begrepp som funnits med bra länge. Detta begrepp uppkom faktiskt redan under Carl Larssons tid. Hans målningar visade upp designlösningar som kom att inspirera designer till denna stil. Är det så att du vill satsa på denna stil hemma, så kan du till exempelvis köpa ett matbord i skandinavisk stil. Den skandinaviska stilen präglas av funktionalitet, estetik och naturnära materialval,

Några av de viktigaste funktionerna i skandinavisk inredningsstil:

  • Ljusa färger – satsa på ljusa, neutrala färger. Huvudfärg består av vitt, beige och ljusa gråtoner. Andra vanliga färger är metallfärger.

  • Naturliga material – det viktigaste materialet är trä. Kombinera med gröna växter och sten.

  • Tyger – textilier spelar en viktig roll. Välj naturliga material som bomull, linne och jute.

  • Enkelhet och funktionalitet – komfort och minimalism ligger till grund till att inreda i skandinavisk design.

Naturnära materialval och lågmälda färger

Du bör se till att ha en ganska så lågmäld färgpalett. Det så att rummet blir luftigt med generösa ljusflöden. En bra grund är vita eller gråa väggar. Sedan är det även rätt med jordnära färger samt nyanser av blått, brunt och grönt

När det gäller material, så är det bra att satsa på naturliga sådana. Det går att ha detaljer i läder, sten och trä, samt även satsa på matbord i skandinavisk stil så väl som andra möbler i samma stil. Se även till att få in en massa grönt i form av växter.

Du kan även ta in små detaljer andra material. Ett allt vanligare material att se numera i denna stil är mässing.

Stilen i sig handlar om att inte fylla upp med en massa onödiga saker och en massa prylar överallt. Men försök att undvika så att det istället blir en så kallad minimalistisk stil. Du kan lägga stort fokus på de få prylar du väljer att ha, så att det blir rätt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like