Hus

Köpa spabad eller pool?

single-image

Har du funderingar på om du ska satsa på att köpa ett spabad eller om det passar bättre med en pool? Båda har ju sina fördelar och nackdelar. Dock är det ju så att i de flesta fall, så kan du bara använda din pool under en viss del av året. Under vintern är det svårt att använda poolen. Ett spabad utomhus kan du dock använda året om! Det som kan ligga till nackdel för att köpa spabad är att du måste tänka på att en sådan ökar din elförbrukning. Om man ser till kwh per år, så drar ett spabad runt 3000–4000 kwh per år, om du badar ett par gånger per vecka i cirka 38 grader. Det är bra att räkna med den kostnaden när du sätter en budget för ditt köp.

Hitta ett bra spabad

Om du känner att det är ett spabad du vill köpa, så är det bra att ta hänsyn till en del faktorer. Bland annat vad för form den ska ha, samt vad den ska ha för storlek. Det finns ju idag de som är för 2 personer till större varianter där många fler personer får plats. Så det är bra att tänka på om det bara är familjen som ska få plats eller om det ska finnas plats för badande vänner med.

Du bör även fundera på om ditt spabad ska ha olika funktioner, så som belysning, bubblor, jetstrålar, massagestrålar och så vidare. En del har även så att de kan göra rent sig själva till viss del.

Att installera ett spabad

Om du väljer att köpa spabad från en bra återförsäljare så bör den komma i stort sett helt installationsfärdigt. Det så att du bara kan ställa det på den plats den ska vara. Dock är det så att om det inte finns el dragen till platsen, så måste detta göras och då av en behörig elektriker.

Underhåll av spabad utomhus

Både pool och spabad ska underhållas, för att hållas fräsch och badvänligt. När det gäller spabad utomhus, så behöver du inte byta vattnet ofta, så till vida att du sköter det enligt alla föreskrifter samt ser till att regelbundet göra rent det. Badar du 1-2 gånger per vecka så räcker det oftast att byta vatten 2-4 gånger per år.

När du byter vatten i ditt spabad, se även till att samtidigt göra rent rören, med särskilt medel av spakemikalier. Du kan även behöva göra rent filtren eller byta dem helt.

Köp ett bra spabad

Om du vill köpa ett bra spabad, så finns det flera bra modeller att hitta hos Hydropool. De har ett stort utbud som du kan välja mellan. Det finns därmed ett spabad som passar alla hos dem. Det är inte fel att satsa på att köpa spabad, som du sedan har användning för året om. Sedan är det så klart trevligt även med en pool. Så har du plats, och råd, så kan du ju faktiskt satsa på båda delarna, om du vill.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like