Hus

Riva hus – vad är det som gäller?

single-image

Är det så att du vill riva delar av ditt hus för att bygga nytt? Eller är det kanske så att du har en tomt med en gammal sommarstuga på som du vill bli av med helt? Du kan då ta hjälp av en bra rivningsfirma, se mer här. Oavsett varför du vill göra en rivning så finns det en del saker att tänka på. När man talar om rivningsarbete eller demolition, så innebär det att man river en hel byggnad eller delar av det. För att det ska räknas som att man gör en rivning så krävs det att huset med alla bärande delar tas bort helt. Rivning är det även om du väljer att lämna kvar grunden för att bygga nytt ovanpå den.

Skaffa rivningslov

Om det är så att du ska riva ett hus så är det så att då krävs det oftast det som heter rivningslov. Rivningslov måste man ansöka om man ska riva ett hus eller byggnad inom ett detaljplanerat område. Du ska söka detta hos kommunen och det före du kontaktar ett rivningsföretag och börjar rivningen. Enkelt kan man säga att det behövs ett rivningslov för alla hus som kräver bygglov för att byggas. Dock finns det så klart en del undantag. Om det inte krävs rivningslov så kan det vara att du i stället måste göra en så kallad rivningsanmälan.

Få hjälp med att riva ditt hus

Om du ska riva hela eller delar av ditt hus, så är det oftast enklast att anlita ett rivningsföretag som gör det åt dig. Det eftersom de vet hur man river en byggnad på ett säkert sätt. De tar även hand om det avfall som blir efter att rivningen är klar. Så är det så att du fått rivningslov, kontakta då ett bra rivningsföretag så hjälper de dig med din rivning.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like