Hus

Satsa på en flaggstång till trädgården

single-image

Ett mycket trevligt inslag i din trädgård är en flaggstång! Så har du hus med en trädgård, så är det inte fel att satsa på att montera en! Till din flaggstång är det även bra att ha svenska flaggan, så att du kan hissa den under högtidsdagar. Övrig tid, då du inte använder den svenska flaggan, så kan du ha i en vimpel. Du kan med fördel köpa en vimpel online om du vill det.

När du ska köpa dig en flaggstång, så är det bra att välja en som är i rätt höjd. Du bör gå efter hur högt ditt hus är. Man brukar nämligen rekommendera att flaggstången är 3–4 meter högre, eller en tredjedel högre än huset.

Sedan är det även bra att ha rätt mått på den svenska flaggan. Då utgår du från höjden på din flaggstång. En flaggstång på 6 meter bör ha en flagga på 150 cm och en flaggstång på 12 meter bör ha en på 300 cm.

När är det ok att hissa svenska flaggan?

Du får, om du vill, hissa den svenska flaggan på alla de allmänna flaggdagar vi har i Sverige samt att du även får hissa den då du firar egna dagar, så som födelsedagar eller bröllop eller annat. Det finns inga direkta lagar som säger när du får och inte får hissa flaggan. Dock är det brukligt att följa vissa tider på dygnet då flaggan ska hissas och halas. Det eftersom flaggan inte ska sitta uppe på natten.

När ska man använda vimpel?

En vimpel kan du använda de dagar då du inte har hissat flaggan. En vimpel får lov att sitta uppe dygnet runt om det skulle vara så! Så den är bra att ha, för att kunna ha något i din flaggstång, så att den inte så att säga står tom då det inte är flaggdag.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like