Hus

Ska du igång med att renovera?

single-image

Det är många som har blandade känslor omkring det att renovera. Vissa tycker att det är jätteroligt medans andra ser det som en sur plikt. Man behöver såklart inte göra allting själv men kan även ta hem hantverkare som gör en del av jobbet om man hellre vill det. Se till att ha all nödvädig utrustning på plats därhemma innan du går igång. Det kan exempelvis vara att ha penslar, tejp och stegar klara.

Vad ska renoveras?

Är det ett badrum du ska renovera så kan det bli ett halvtufft projekt. Oftast innebär det att det är kakel och klinkers som ska tas ner. Det kan vara krävande fysiskt. Är det däremot ett vardagsrum eller annat rum som ”bara” behöver målas om så är det lite mindre jobb. Det sistnämnda kan man lättsom en plätt klara själv.

Nya eller gamla material?

Det har blivit alltmer vanligt att använda sig av återvunnet material när man renoverar. Det kan vara gammalt klinkers som man kan använda igen. Hittar du ett mönster du tycker passar bra in är det bara att slå till. Det är bara onödigt att betala för mycket och att slösa på resurser.

Rentabelt?

Oftast är det så att många gånger kan det vara en bra idé att renovera för att det höjer värdet på huset. Du får med andra ord oftast igen pengarna och mer därtill när du senare säljer det. Det är väldigt sällan det inte kan betala sig att renovera sitt boende.

Vad väntar du på? Det är bara att köra ner i det lokala byggvaruhuset, köpa färg, penslar, målartejp och allt vad du kan tänkas behöva och komma igång. Du kommer garanterat känna dig riktigt nöjd när du väl är färdig och dessutom tänka på hur många pengar du har sparat.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like