Hus

Smidig flytt med en flyttfirma i Kungsbacka

single-image

Att flytta känns för många som ett väldigt jobbigt projekt. Man ser framför sig ett fullständigt kaos mitt bland en massa flyttkartonger. För att flytten inte ska kännas alldeles för oöverkomligt kaotisk, har vi här gjort en lista på saker att tänka på inför flytten.

På själva flyttdagen

Det första folk brukar göra när man fått ett datum för flytten är att börja packa hysteriskt. Det är dock inte det smartaste, eftersom det viktigaste är att veta hur flytten kommer att gå till rent praktiskt.

Har du själv rätt slags fordon och starka vänner som vill ställa upp? Fint! Oftast lönar det sig ändå att anställa en flyttfirma. Exempelvis denna flyttfirma i Kungsbacka rekommenderas varmt.

  • Tack vare en lång erfarenhet av flytt inom Kungsbacka och till det närliggande området är denna flyttfirma det perfekta alternativet.
  • Det är inte enbart privatflyttar som denna flyttfirma sköter, utan även företagsflyttar kan fixas smidigt.
  • Även om flyttfirman är väldigt flexibel, lönar det sig att kontakta dem i god tid för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Det är inte först kvällen innan man ska lämna tillbaka nycklarna som man bör börja tänka på hur man egentligen ska få allt sitt bohag transporterat och inburet till det nya hemmet.

Byråkrati

Efter att ha rett ut de praktiska momenten inför flyttdagen gäller det att se över resten av flytten. Med flytten kommer en mängd byråkratiska saker att fixa. Går det att checka av vissa saker på förhand lönar det sig absolut att göra det för att allting ska löpa smidigt.

  • Adressändring till olika instanser kan göras på förhand i de flesta fallen. Det lönar sig alltså att göra det så snabbt som möjligt så att det inte blir problem med posten, räkningar eller annat strul efter flytten.
  • Flytta över bland annat elkontraktet till den nya bostaden. Detta kan ta ett tag, så det gäller att göra det i god tid så att man inte behöver bo i en mörk bostad utan elektricitet i några dagar.
  • Har man barn och man flyttar till en annan kommun är det viktigt att kolla upp att allt är i ordning ifall ett byte av skola är aktuellt.

Packa

Här kommer vi till momentet som tar mest tid och energi, och som de flesta fasar mest för… Det vill säga att packa. I packningsskedet är det smart att ha ett logiskt tillvägagångssätt, eftersom det underlättar hela flytten betydligt.

  • Börja med att packa ihop sådant som inte används dagligen. Det kan löna sig att börja med att packa grejerna som finns på vinden samt i olika förråd och skrubbar, och att slänga bort sådant man tror att man inte längre behöver.
  • Gå igenom osorterade lådor och pappersbuntar långt innan flytten, så man inte förlorar tid på sådana tidskrävande uppgifter när flyttdagen närmar sig och man har mycket annat att göra.
  • Sist men inte minst, packa alla föremål som används dagligen strax innan flytten. Det lönar sig även att se till att packa dem så att de är lättåtkomliga vid uppackning.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like