Hus

Vilket vin ska man satsa på?

single-image

Det kan bjuda på riktiga utmaningar när du ska välja rätt vin. Ofta när du inte har en aning om vad som är rätt, kan du satsa på bubblor. Man blir överraskad över hur mycket som fungerar tillsammans med champagne eller rosé. Bubblor fungerar helt fantastiskt tillsammans med sushi. Vem skulle tro det?

Om du istället satsar på rött eller vitt blir det istället en fråga om vad du själv föredrar. Om det är vitt vin är Chardonnay ett bra val. Det är det mest sålda vinet i staterna, så chansen är stor att det även går väl här hemma. Vill du hellre ta med dig rött vin kan du med fördel satsa på en Pinot Noir.

Gästernas inställning till vin

Om det är din egen tillställning, är det alltid bra att ta med dina gästers smak när du väljer vin. Vitt eller rött vin är inte bara en fråga om kött eller fisk. Det kvittar hur bra du valt vinet ifråga, om inte dina gäster gillar just den varianten. Be dina gäster säga ifrån om det är något vin de ogillar. Du kan alltid ha en alternativ flaska i beredskap om det bara är en som inte gillar det du hade tänkt bjuda på.

En butik som wineandbarells har specialiserat sig på allt det som hör med till vin. Det gäller allt från glasen, över vinstället och ända fram till inredning av vinkällaren. Här hittar du vad du behöver för att kunna förvara lite olika viner, så att du alltid kan vara beredd när du råkar på gäster med lite udda smak. Och även om du har varit om wineandbarrels och skaffat vad som behövs, så finns det inte någon anledning att slösa ett dyrt vin på nybörjare. De kommer inte att kunna uppskatta det. Ta ett billigare och satsa på maten istället.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like