Mode

Jultröja dam

BY
single-image

När man tänker på jultröjor  är det ett plagg man förknippar med män. Trenden med jultröjor har fått en renässans igen. Många tycker det är kul med dessa så kallade ”ugly Christmas sweaters” och nu är det även många kvinnor som hoppat på trenden. Det kan finns massor med anledningar att bära en jultröja.

 

När  kan det vara passande att bära en jultröja?:

  • I USA är det väldigt populärt med ”fula jultröjor”-fredagar på kontoret. Varför inte skoja till det lite med kollegorna och se vem som dyker upp på kontoret med den fulaste jultröjan? Det är säkert många som kommer få sig ett gott skratt.
  • Julafton såklart. Detta är fula jultröjans högtidsdag. Oftast brukar det finnas många roliga motiv att välja mellan, till exempel renen Rudolf – en gammal klassiker. Snögubbar, snöflingor  och tomtar är också populära teman när det gäller jultröjor.
  • Glöggträffen med vännerna.
  • Alla jultröjor är inte fula. De senaste åren har det kommit flera jultröjor med enklare och klassisk design som går bra att bära till vardags om du tycker att det blir ”för mycket” att gå runt med en traditionell jultröja.

Det finns alltså många olika tillfällen när man kan bära en jultröja. Det finns säkert andra tillfällen än de som är beskrivna ovanför då man kan bära en.  Det kan också vara en bra idé att tänka lite på vilket material man är intresserad av . Ska det vara en kvalitetsulltröja eller spelar kvaliteten mindre roll? Om du bara ska bära tröjan en gång kanske motivet är viktigare än kvaliteten.

En sak som är säker är att jultröjan är ett plagg utöver det vanliga. Man kan nästan vara säker på att man har det roligare i en jultröja än i en helt vanlig tröja. Varför inte testa och se?

You may also like