Mode

Välj rätt kläder för skidåkningen

single-image

När du ska åka skidor, eller snowboard, så är det viktigt att du väljer bra skidkläder. Ofta så tillbringar man många timmar i backen. Det är både kyla, samt att du under åken blir svettig. Då gäller det att ha skidkläder som kan klara av detta. Dels måste de hålla dig varm, dels att de även måste andas, så att svetten och fukten inte stannar kvar nära din kropp. När du ska köpa skidkläder så är det bra att satsa på det som kallas lager på lager. Det i funktionsmaterial. Det gör då att de dels värmer dig, men kan även svalka dig och transportera bort svett.

Klä dig med olika lager

En bra skidjacka samt skidbyxor dam är bra att ha, men du bör klä dig i flera lager. Närmast kroppen kan du ha ett bra underställ. Det är egentligen den viktigaste delen av alla kläder. Det bästa är att välja ett underställ som har en bra passform, helst inga sömmar samt i ett bra material. Därefter ska du ha det som kallas för mellanlager. Ofta passar det bra med en fleecetröja som du har på dig ovanpå ditt underställ. Viktigt är att det inte blir för klumpigt när du tar på dig det yttre lagret, som ofta då är en skidjacka eller ett skalplagg.

Övriga kläder för skidåkning

Utöver att ha bra skidkläder på större delen av kroppen så är det även bra att satsa på bra skidhandskar, skidstrumpor samt något som värmer ditt huvud under hjälmen. När det gäller handskar är det bra att välja sådana som håller sig varma och torra länge. Men det kan vara bra ta med extra par om de första blir blöta. För huvudet kan en mössa fungera, eller en balaclava, som även täcker delar av ansiktet. För fötterna är det bra att välja strumpor i merinoull eller syntetiskt material.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like