Shopping

Bjud in till middagar i det gröna

single-image

En av de finaste delarna av den svenska sommaren är att man under semestern kan njuta av sällskap av släktingar och vänner som kommer på besök. Under semestern är det många som passar på att resa och det är fantastiskt trevligt att då passa på att besöka släkten.

Om man också har lite tur kan man umgås utomhus. Den svenska sommaren är visserligen mycket oberäknelig men man kan påverka oddsen genom en del förberedelser och då kan man samlas runt ett utebord i trädgården och avnjuta en trevlig middag medan barnen leker i trädgården.

För att skapa lite mer säkerhet runt detta umgänge kan man bygga terrassen på ett sätt som gör att den klarar lite dåligt väder och lite vind. Man kan till exempel sätta upp ett tak och ha några väggar som skyddar mot vind.

Finns det utebord som man kan justera storleken på?

En annan sak som det kan vara värt att tänka på är om det går att justera storleken på utebordet. Om man får olika stora sällskap på besök kan det vara praktiskt att enkelt göra bordet lite större så att alla får plats men om det å andra sidan bara är familjen så kanske man tycker det är skrymmande att ha ett väldigt stort utebord som tar upp större delen av ytan på terrassen.

Det är samma sak med stolarna. Det kanske finns fina fällstolar som passar till utebordet och terrassen. Då kan det vara en god idé att skaffa enkla fällstolar som är bekväma men samtidigt går att vika ihop och ställa undan när de inte används.

Hur mycket underhåll kräver ett utebord?

Slutligen har vi frågan om underhåll. En trämöbel mår bra av att oljas in varje vår och höst medan en plastmöbel kan se bra ut om den bara görs ren med jämna mellanrum.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like