Shopping

Checklistan för resan med Remember kreditkort

single-image

När man ska åka iväg på resa ut i den stora vida världen är det bra att vara väl förberedd på olika slags situationer. För vad som helst kan uppstå och det är alltid lite krångligare när man inte är hemma.

Därför ger vi dig här en checklista inför resan.

Resedokument

Det viktigaste för att överhuvudtaget ens få resa till andra länder, är giltiga resedokument. Se till att du har allt som krävs för att få komma in i landet i fråga, vilket brukar vara

 • ett giltigt pass
 • ett visum

Har du dem inte bör du vara förberedd på att det kan ta ett bra tag innan du får dem. Ta god tid på dig, och skaffa dem inte i sista minuten innan resan.

Pengar

Långt innan resan är det smart att spara ihop så mycket pengar som möjligt för att sedan kunna njuta ordentligt av resan. Något annat pengamässigt som är viktigt att tänka på innan man åker är att ha med sig

 • pengar i rätt valuta
 • kreditkort

I dagens värld börjar kontanterna allt mer försvinna och vi övergår till kort istället, men det är alltid bra att ha med sig kontanter i den rätta valutan. Att dessutom ha med sig ett bra kreditkort som man vet att fungerar utomlands också är ett måste på resan. Exempelvis Remember kreditkort fungerar utmärkt som betalmedel utanför Sverige.

Försäkring

Man vet aldrig när faran är framme, och särskilt utsatt kan man bli på en resa när man inte är i det trygga hemmets ro. Att röra sig på främmande ställen och eventuellt syssla med lite mer riskerande aktiviteter utför en större risk för att något allvarligt kan ske.

Det är då säkrast att teckna en bra försäkring innan man beger sig iväg. Bäst skulle det vara om försäkringen täcker kostnader som berör

 • sjukdomsfall
 • flygförseningar eller ombokningar pga missade eller inställda flyg
 • avbeställningsskydd
 • problem med bagage
 • stölder

Det är främst försäkringsbolag man vänder sig till för att skaffa en reseförsäkring. Något som många inte vet är att det också är smidigt att skaffa sig reseförsäkring genom ens kreditkort. Remember kreditkort erbjuder exempelvis en kompletterande reseförsäkring.

Vaccin

Det är även nödvändigt att kolla upp om det rekommenderas eller krävs några speciella vaccinationer för destinationen man ska åka till. Här gäller det också att se till att kolla upp dem i tid, ifall det

 • krävs fler än en vaccindos innan man är immun
 • är slut eller brist på vaccinet och man måste vänta längre på att få det

Med i bagaget

När allt formellt är fixat inför resan, är det bara att sätta igång att packa väskan. Förutom att ha med sig alla ens vardagliga hygienprodukter och lämpliga kläder som passar för resmålet, är det även viktigt att ha med sig ett “första hjälpen”-lager som innehåller:

 • plåster och andra förband
 • mediciner; bl.a. mot huvudvärk, allergiska reaktioner, diarré osv

När man väl packar med sig olika mediciner är det extremt viktigt att inte ha olika piller blandade i en burk, utan alltid ha med sig förpackningarna och eventuella recept till receptbelagda mediciner.

Sammanfattning

Att åka iväg på resa är otroligt kul, men det kräver även en hel del planering. Förutom att boka biljett och logi, är det även viktigt att se till att man har de nödvändiga resedokumenten.

Dessutom är det smartast att spara ihop en del extra pengar innan resan, så att man sen kan njuta till max. Det gäller även att se till att ha med sig pengar i rätt valuta men också att ha ett pålitligt kreditkort med sig. Tack vare kreditkortet kan man eventuellt även få kompletterande reseförsäkringar.

Nödvändiga vaccinationer och ett lager med första hjälp-produkter är väldigt viktigt att hålla koll på och ha med sig på resan.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like