Shopping

En annorlunda shopping

single-image

Vad tänker du på när ordet shopping dyker upp i ditt huvud? En skön runda med vänner i affärerna eller en lång lustfylld stund framför datorn eller mobilen där du scrollar bland kläder, tillbehör eller annat du gärna handlar? Oavsett vilken bild det dyker upp i ditt sinne, så är ett säkert, shopping är bland det bästa många av oss vet. Den har bevisat sig vara en fantastisk terapi om du känner dig nere och är ett hett samtalsämne för en hel del av oss. Vad sägs om en annorlunda shopping som inte inkluderar de sedvanliga artiklarna? Det låter ganska spännande. Tänk att köpa ett spel som utvecklar ditt logiska tänkande! Schack, Rubiks kub, gigaminx, scrabble eller domino, alla dessa har något gemensamt och det är att de snabbar på din logik och får dig att tänka några steg framåt. Att kunna tänka logiskt har flera fördelar därav den största är att du fattar beslut grundade på bevis och fakta istället för känslor. Och tänk att du faktiskt kan utveckla ditt logiska tänkande genom att spela. Inte illa alls.

Vem passar sådana spel till?

Vem skulle uppskatta sådana typer av pussel och spel? Det bästa är att de är omtyckta av människor i alla åldrar. Det är en bra present ifall du inte vet vad du ska handla till en kompis som fyller år. Eller så vill du ge bort dina äldre släktingar något som får dem att ha roligt samtidigt som de aktivt tänker under spelets gång. Schack, scrabble eller Rubiks kub? Spelar mindre roll. Det viktigaste är att de kan spelas inomhus och är en bra fritidssysselsättning när vintern och hösten gör det svårare för oss att visats utomhus. Kombinera nöje och nytta! Det är aldrig fel.

Vem står bakom Rubiks kub?

Rubiks kub kanske är ett av världens mest berömda pussel. Och ja, även om det är en kub så beskrivs det faktiskt som ett tredimensionellt pussel. Spelet är döpt efter sin uppfinnare, den ungerska professorn Ernő Rubik. Han patenterade sin färgglada kub mellan 1975 – 1977. Han undervisade i design och började jobba på sin kub för att visa hur en viss designlösning faktiskt kan se ut. När kuben väl var klar, tog det flera veckor för professorn att lösa den själv.

Den originella modellen är 3×3 och innehåller 54 rutor. Idag finns det dock flera andra alternativ till Rubiks kub därav gigaminx är ett av dem. Ett 12-sidigt kubpusselspel som har ett extra lager per sida är en riktig utmaning för dig som löser Rubiks kub utan några större problem. Så ja, det finns väldigt avancerade varianter på Rubiks kub som kan få dig att grubbla lite extra länge. Är du riktigt duktig kan du till och med tävla i att lösa Rubiks kub.

Även om det finns massor med information om hur man löser det berömda pusslet så är det faktiskt inte mer än 3% av världens befolkning som lyckas med det. Med andra ord, ifall du kan lösa Rubiks kub kan du gott vara riktigt stolt över dig själv.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like