Shopping

Gränshandel i Nordtyskland

BY
single-image

Har du funderat på en shoppingsemester? En liten minisemester i Nordtyskland, där ni själva bilar runt kan bli en helt oförglömlig shoppingresa. Med rätt sällskap kan det tom. bli en sådan succé att ni gör det till en återkommande vårtradition. I städer som Lübeck, Kiel och Flensburg hittar du många härliga butiker och i Neumünster söder om Kiel finns ett helt unikt design-out let. Lockar vardagsprodukterna finns det riktigt många gränsbutiker med helt otroliga priser.

Det finns många sko- och klädaffärer som gör det riktigt spännande att handla i Flensburg. Det finns även gott om pengar att spara på att köpa dessa varor. Halva priset är kanske att ta i, men nära på i vissa fall. Självklart finns det märkesvaror som håller samma prisläge som hemma i Sverige. Det är en prispolitik som gäller för hela Europa, och inte så mycket att göra åt. Men mellan dessa varor ligger fynden och väntar. Sparar du kvittona har du förstås returrätt, och en ursäkt för att åka tillbaka.

 

Kombinera nytta med nöje

En sådan här tur ska man förstås förbereda hemifrån. Titta på nätet och se vilka butiksstäder som verkar intressanta. Kanske har ni flera ärenden och kan slå flera flugor i samma smäll. Kombinera ev jobb och fritid och passa på att få med ett affärsmöte, när ni ändå är på rätt sida av gränsen. Översätt svenska till tyska innan ni åker och ha alla papper klara när ni möts. Avsluta gärna med en middag ute på stan. Tysk mat har riktigt mycket att bjuda på. Be din värd rekommendera något och låt dig överraskas.

Nordtyskland har mycket att erbjuda. De flesta känner till att det finns mycket pengar att spara när man handlar öl, läsk, sprit och godis. Men Nordtyskland har också en mängd andra upplevelser som du kan hinna med på en dag eller kanske tre.

You may also like