Shopping

Håll dig frisk

single-image

För att du ska kunna hålla dig frisk rekommenderar läkare att du håller dig aktiv i minst 150 minuter i veckan. Det är det samma som att du fem dagar i veckan är aktiv i sammanlagt 30 minuter. Den halvtimmen kan dessutom delas upp i två pass på 15 minuter eller tom. tre pass om 10 minuter

Det enklaste sättet att röra på sig är att promenera. Det kan vara långa, lugna skogspromenader, eller korta powerwalks på stan, båda har sina fördelar. Om du skaffat dig en aktivitetsklocka är det en smal sak att räkna ut vad som behövs. Aktivitetsklockor ger dig inte bara antalet steg utan även puls och andra detaljer. Som en kuriosa kan nämnas att flera av dem även kan mäta din sömnkvalitet. Något som, även det, är väldigt viktigt för bilden av hur hela du mår.

 

Du bör komma upp på 10000 steg

De 10 000 steg som ofta nämnas som det målet vi alla bör sträva efter att uppnå, har tagits fram av Världshälsoorganisationen (WHO ) det vanligaste bland oss västerlänningar är att vi tar c 3000 – 4000 steg om dagen. Det är inte helt det samma som de 10 000. En person som tar 10 000 steg eller mer räknas också som en mycket aktiv person med an en person som tar mellan 7000 – 10000 räknas som en måttligt aktiv. Enligt WHO är en person som går 7000 steg om dagen, en som rör sig på minimum av vad som behövs. Vi har mao. ord ett räkneexempel som ser ut så här:

4 000 som genomsnittet går + 3 000, vad WHO räknar som minimum + 3 000, enligt WHO det bästa = 10 000 steg. Vi ska medan andra ord en bra bit över vad de flesta personer presterar för att kunna betecknas som en person, med ett aktivt liv.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like