Shopping

Har du allt riggat och klart till sommarens fester?

BY
single-image

Sommaren närmar sig och med den fester och högtider. Då kan det vara många saker att se till och planera och ibland kostsamt. Vad man ska ge bort om man ska på studentfest kan vara en klurig fråga. Det beror väldigt mycket på vad sutdenten har för intressen  såklart. Kanske det är en konstintresserad person som ksn tänka sig att få en bronsfigur eller tavla? Eller är det den mera modeintresserade studenten? Eller kanske en som är väldigt sportintresserad och kanske önskar sig ett nytt tennisrackett? Hur huset ska pyntas upp till festen är en annan viktig fråga.

 

Tänk smart:

  • Har du många fester i sommar men det är med olika vänskapskretser? Då kanske du inte behöver köpa nya kläder till varje fest. Ett bättre alternativ är att verkligen tänka igenom de olika festerna och se om du inte kan hitta en klänning som passar alla fester. Om du däremot ska på fester där det är samma personer på flera av dem och du ändå vill spara pengar kan det vara en bra idé att kolla djupt in i garderoben och se om det kanske är något som har blivit modernt igen. En annan möjlighet är att lånbyta kläder med vänner eller familj.

 

  • Har du tänkt över hur du vill pynta upp huset? Vill du hålla ett somrigt tema? Då kan det vara bra att se över vad det finns för dukar i skåpen. Gå även ut och plocka fina blommor dagen innan, eller om du har gott om tid samma dag så att de ser fräscha och fina ut på bordet.

 

  • Om du väljer att hålla ett somrigt tema så slår aldrig en helt traditionell sommartårta fel. Passa på att dekorera den med ätbara blommor, så vackert!

 

  • Har du funderat på om du ska använda dig av bordsplacering? Det kan vara ett roligt sätt att få lite mer dynamik i festen.

 

  • Om det är ditt barn som blir student kan det vara på plats att hålla tal. Detta är något som kan vara en bra idé att börja planera i tid. Ett tal är något som behöver växa fram och inte något som man bara skriver på en timme. Är det flera som önskar att hålla tal kan det vara bra att göra en lista med talarna.

 

  • Sist men inte minst, tänk över vad du vill bjuda på. Buffét är alltid en hit. Tänk efter om det är vegetarianer eller veganer med till festen så det finns bra alternativ till dem. Kanske vill du även här hålla dig till ett tema? Vad sägs om italiensk buffét eller kanske spansk? Det finns riktigt många valmöjligheter. Starta i god tid att inhämta priser ifrån olika restauranger så att du därigenom kan få en förnuftig pris på maten du beställer.

Börjar du planeringen av sommarens fester i god tid kan du nästan vara säker på att du får en roligare fest så det är bara att komma igång!

You may also like