Shopping

Hitta rätt abonnemang

single-image

Om du inte bytt abonnemang på länge kan det mycket väl vara så att du betalar ett pris för din lojalitet till en operatör – eller att din lathet gör att du betalar för mycket. I en nyligen genomförd undersökning i USA med över 100 000 konsumenter sade mer än hälften av dem som bytt leverantör under de senaste två åren att de sett en stor skillnad i sin månadskostnad till det bättre. Efter att ha bytt abonnemang sade en stor del av de svarande också att de fått mer tillförlitlig täckning, mer tillgänglig data och bättre kundservice. Allt detta inklusive låga månadskostnader.

Köp loss eller betala av

Om du funderar på att skaffa nytt abonnemang kanske du också vill köpa en ny telefon. Har du länge varit sugen på den allra nyaste Apple modellen eller vill du ha en ny och fräsch Samsung? Tidigare innebar att köpa en ny telefon att låsa in sig i ett tvåårskontrakt med flera ekonomiska nackdelar. Nu kan du hyra en ny telefon som du gör med en bil, betala av den i räntefria avbetalningar eller köpa den direkt och få en lägre månadskostnad.

Och innan du bestämmer dig för ett abonnemang, tänk efter hur mycket data du behöver. Vissa behöver inte så mycket och bestämmer sig för dyrare abonnemang än de egentligen behöver. Om du däremot strömmar mycket musik eller filmer kan ett abonnemang med obegränsad data vara smart.

Jämför online

Den kanske största fördelen för dig som konsument med internet är de enorma möjligheterna att jämföra olika abonnemang och planer. En bra sida för att jämföra olika planer är Comper där du enkelt kan se olika kostnader, vad som ingår och hur långa bindningstiderna är på olika abonnemang. På så sätt kan du säkert se till att du skaffar ett abonnemang som passar just dig bäst utifrån dina behov – och inte slänger pengar i sjön.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like