Shopping

Investera i en snygg fläkt till köket

BY
single-image

Köket är ett av huset viktigaste rum för många och när man ska renovera så brukar man lägga ner en hel del pengar och tid på just köket. I köket spenderar man många timmar och tycker man om att laga mat så är det kanske det bästa rummet i hela huset för många. Då är det också viktigt att det är ett rum man trivs i.

 

När man ska välja fläkt till köket så är det viktigt att den är både snygg, praktiskt och gör sitt jobb utan att låta så mycket. Med en frihängande köksfläkt så får man plötsligt många fler lösningar och förslag till hur man kan utforma sitt kök. En frihängande köksfläkt kan nämligen placeras på många ställen efter behov.

 

Fördelar med en frihängande köksfläkt

Förutom ett en frihängande köksfläkt är väldigt flexibel och kan placeras på många ställen i ett kök så finns det en rad andra fördelar som kan vara värda att lyftas fram. De här fläktarna finns i otroligt många snygga designer vilket gör att de flesta kan hitta en modell som passar och som de tycker är fin.

 

Eftersom den är så flexibel att placera i köket så kan man om man vill även placera den mitt i rummet. Det betyder att om man vill ha en köksö med en spishäll på så kan man det. Då placerar man bara den frihängande fläkten över köksön. Drömmer man om att placera sin spis någon annanstans fungerar det också bra, den här fläkten är inte bunden till att monteras på en vägg.

 

Kapaciteten hos en frihängd fläkt är också större än en vägghängd fläkt, vilket gör den till ett jättebra val för de flesta kök. Anledningen till att den har större kapacitet är att matoset inte kan ledas upp längs väggen. Det gör att en frihängd fläkt måste ha större kraft för att suga in oset än vad än vägghängd behöver ha.

 

Välj rätt fläkt

När man väljer en takhängd fläkt måste man ta hänsyn till vilket takmått man har i sitt hus. Det är viktigt att fläkten inte hamnar för långt ifrån spisen så att den inte klarar av att suga upp matoset som den ska. Det bör inte vara mer än 50 cm mellan fläkten och en elspis. Har man däremot en gasspis bör det vara 65 centimeter.

 

För många finns det inget mer enerverande än ett ljud som låter alldeles för högt under en ganska lång stund. Hur snygg fläkten än är så är det viktigt att kontrollera ljudnivån på den. Är man känslig för ljud så bör man satsa på en ljudnivå på runt 55 db när fläkten är på maximal effekt.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like