Shopping

Modet flyttar online

single-image

Det finns en stor trend i samhället som innebär att mer och mer av shopping och handel flyttar över till internet. Det är dock inte bara så att shoppingen har flyttat från samma företags fysiska butiker till samma företags butiker online, nej processen är mer komplicerad än så.

Det är faktiskt så att den flytt av handeln från fysiska butiker till internet som ägt rum under tjugo år och bara tilltagit i omfattning faktiskt inte äger rum inom samma varumärken. Det är mer komplext än så. Att handeln sker på internet har istället öppnat upp för en rad mindre aktörer som vill handla med framförallt mode. Det kan vara personer som har ett starkt intresse och som är mycket specialiserade på en sorts mode, och genom att vara det har dessa mindre aktörer en möjlighet att konkurrera med de stora drakarna.

Välgörenhet viktig del av marknadsföringen

De mindre företagen som arbetar med mode på internet jobbar ofta mycket kreativt med marknadsföring. Det är till exempel inte ovanligt att de jobbar med välgörenhet och då kanske de donerar 100 procent av vinsten till isbjörnarna, för att ta ett exempel på mycket kreativ marknadsföring.

Andra viktiga delar av marknadsföringen för de mindre aktörerna är att vara mycket skickliga med användningen av sociala medier, många av de specialiserade aktörerna arbetar samtidigt som så kallade influerare via sociala medier.

Framtiden för online shopping

Framtiden för shopping på internet måste anses vara extremt god, men därmed inte sagt att framtiden för shopping i sig själv är god.

Den avgörande fördelen för shopping på internet är att det är mycket mer resurseffektivt jämfört med att bedriva handel i fysiska butiker. Det är också på många sätt bekvämare för nästan alla personer som inte bor centralt i storstäder.

Slutligen gör bättre frakter det lättare att köpa varor från hela världen vid handel över internet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like