Shopping

När använder man en torkugn?

single-image

Det finns många och olika matlagningsprinciper. Vissa föredrar råkost, andra steker sin mat och tredje äter bara kokt sådan. Att tillaga råvarorna på speciellt sätt som passar ens kost och tankesätt är inte konstigt.

Något relativt nytt och intressant inom det ämnet är att använda sig av torkugn eller den så kallade mat dehydrator. Vad sägs om att addera rök till dina maträtter för att få en utomordentlig smak via en rökpistol? Ja, det är två intressanta sätt att laga mat på, inte sant? Lite mer om dessa två koncept får du reda på i det här inlägget.

Om du är sugen på att prova någon av dessa spännande matlagninskoncept kan du beställa både rökpistol och mat dehydrator på nätet. De flesta leverantörer står för en trygg e-handel, snabb leverans och säker betalning. En del erbjuder även fri frakt över 700 kronor.

Varför torka maten?

Varför torkar man maten? Vad får du om du gör det? Först och främst tar du bort vattnet och resultatet är att råvaran behåller sin smak och näringsämnen men får en annan textur. En stor fördel är den långa hållbarheten som torkade råvaror står för. Du kan torka och frysa in för att njuta av maten framöver.

Det går bra att torka allt från kött till svamp, frukt och bär. Det bästa rådet är att torka mat efter säsong. Här kommer några exempel. Äpplen och svamp finns det gott om under hösten. Plocka så många du kan och torka dem. Vintermånaderna erbjuder gott om citrusfrukter. Passa på och torka olika sorters citrusfrukter när de finns på marknaden.

Att röka maten

Mat med rökt smak är inget nytt. I Norden har vi rökt både fisk och kött i många år innan vårt samhälle omvandlades till ett modernt sådant. Idag är det svårt att ha en källare där du kan torka råvarorna. Däremot kan du skapa samma effekt med en rökpistol. Kött och fisk är utan de två absoluta favoriterna om du vill röka din mat.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like