Shopping

Öppna en restaurang

single-image

Går du i tankarna att öppna din egna restaurang? Då har du en spännande resa framför dig och mycket att tänka på – speciellt i starten. Först och främst handlar det om finansiering av din restaurang för att säkra att du kan stå för de initiala kostnaderna för att komma igång, men även att göra en plan så att du så säkert som möjligt får in inkomster i form av kunder till ditt nya projekt.

Affärsplan och finansiering

Ett av de första stegen när du ska öppna en restaurang är att skapa en affärsplan där du så utförligt som möjligt går igenom vad du ska göra, hur du ska göra det och vilka kortsiktiga/långsiktiga mål du har med verksamheten. Ibland kan det hända att affärsplanen visar att det inte är ekonomiskt möjligt att fortsätta.

Nästa steg, om du bestämmer dig för att gå vidare med planerna, är att lösa finansiering – alltså se till att du har de initiala tillgångar som behövs för att kunna starta igång. Har du tillräckligt sparkapital själv eller behöver du ta ett lån hos en bank? Eller kanske behöver du ta in en ny partner eller till och med en investerare som går in i företaget med likvida medel.

Hitta rätt lokal

När du väl löst finansiering är det dags att hitta en lokal som passar för restaurangen. Att hitta ett ställe där många (men även rätt målgrupp) personer rör sig är viktigt, om folk inte ser din restaurang kommer ingen betala för att äta där. Men genom att röra sig lite längre ut från innerstan kan du spara stora summor pengar på hyra av lokal.

Det kan också vara aktuellt att öppna en tillfällig restaurang, tex. på ett event eller en marknad. Då kan en temporär lokal vara ett bra alternativ och dessutom mycket billigare. Obwiik tex. säljer temporära lösningar för dig inom restaurang- och catering branschen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like