Shopping

SEO – några grundläggande tips

single-image

SEO – Search Engine Optimization är något som alla marknadsförare bör ha kunskap om. Precis som det låter handlar det om att optimera sin närvaro på sökmotorer. Att ens sökord ska vara anpassade för ditt företag eller din tjänst. Nedan kommer några tips kring sökordsoptimering och SEO.

Studera dina konkurrenter

Ett bra första tips är att studera dina konkurrenter. Vilka sökord syns de på? Hur är deras landningssidor uppbyggda och verkar de ha en strategi kring sin sökordsoptimering?

 

Tänk dig själv in i en situation när du söker på något på Google eller på en annan sökmotor. Vad skulle du själv söka på? Om du till exempel är ute efter nya fotbollsskor – vad söker du då på? Folk kommer antagligen söka ungefär som du gör. Sätt dig in i dina kunders skor.

Kombination av sökord

Vi söker ofta på en kombination av ord på Google. Om du behöver nya fotbollsskor söker du kanske inte bara på” fotbollsskor” – utan istället på “fotbollsskor för tjejer på gräs”. Dessa typer av sammansatta ord leder ofta till ett bättre resultat än endast enskilda sökord.

Den tekniska biten

En annan viktig del inom SEO är den tekniska biten. Alltså hur hemsidan är uppbyggd och hastigheten på den. Webbadresser, eller URL, behöver vara designade efter och passa in på innehållet på de respektive sidorna. Metadata, bilder samt beskrivning av bilderna är också viktiga för att du ska synas högre upp på Google och andra sökmotorer.

Länkar med hög kvalitet

En sista viktig del är att bygga länkar till och från hemsidan. Men det handlar inte bara om antalet länkar. Kvaliteten på länkarna är minst lika viktiga. När din hemsida länkas från ett stort företag eller en myndighet ger det hög trovärdighet. Håll dig borta från fusklänkar – det skadar oftast mer än det hjälper i slutändan.

En SEO-byrå hjälper dig

Allt detta kan kännas svårt. Som tur var finns det många experter inom SEO. Att anlita en SEO-byrå är varmt rekommendera så slipper du den biten. De kan implementera en strategi och utföra strategin som passar just ditt företag eller dina tjänster.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like