Shopping

Smslån utan ränta sparar mycket pengar

single-image

Det är inte sällan som en familj har behov av lite extra pengar. Det kan vara sista veckan innan löning som det ser lite tomt ut på kontot men det kan också vara så att man helt plötsligt ser att det finns en hel del pengar att spara på att köpa en vara eller en tjänst, som till exempel en resa, till reapriser och bara för att man inte har pengar vid det tillfället vill man inte missa den möjligheten.

Vad man kan göra vid tillfällen som dessa är att ta ett smslån, som är ett annat namn för privatlån. Det finns nu också sms lån som man kan ta räntefritt, och att ta ett smslån utan ränta sparar mycket pengar för låntagaren. Det är trots allt så att många av de smslån som finns tillgängliga på marknaden har ganska höga räntor och därför kan kosta ganska mycket att ha, även under relativt korta tidsperioder.

Vad är ett smslån, hur kan pengarna användas?

Ett sms lån är ett slags privatlån. Privatlån har blivit allt populärare under de senaste årtiondena och det beror på ett antal fördelar som finns med privatlån jämfört med till exempel bostadslån. Ett bostadslån tas med en fysisk säkerhet, bostaden, som grund. Detta innebär att långivaren minskar sin risk för att förlora pengar genom att de kan ta bostaden ifrån låntagaren om denne inte klarar att betala räntor och amorteringar.

Ett privatlån tas å andra sidan med en persons inkomst som bas. Detta innebär att en person utan fasta tillgångar, som till exempel kapital eller fastigheter, kan ta ett lån eftersom långivaren förväntar sig att de inkomster personen har räcker som säkerhet för att denne ska kunna betala tillbaka lånet.

En annan fördel med privatlån jämfört med bostadslån är att de pengar som lånas kan användas till precis vad som helst. Detta är en stor fördel eftersom pengarna som annars lånas ofta är knutna till ett bestämt köp. Med ett privatlån kan låntagaren använda pengarna till att köpa en sak, flera saker eller helt enkelt spara pengarna för ett senare behov.

Typiska villkor för smslån

Det finns ett antal typiska villkor för ett smslån som tas utan ränta. För det första är det viktigt att låntagaren har en fast inkomst. Det kan vara lön från arbete, sjukpenning, pension eller annat. Vidare så är det ofta svårt att ta ett smslån om låntagaren har stora skulder vid tillfället för ansökan om smslånet. Låntagaren får i normalfallet inte heller ha några betalningsanmärkningar.

När låntagaren väl fått ett räntefritt smslån beviljat och pengarna utbetalas så är det också ett antal villkor som ska uppfyllas. Låntagaren måste betala avgifter och amorteringar på lånet varje månad till dess att lånet är helt återbetalt. Det kan också hända att långivaren vill ta flera kreditupplysningar på låntagaren under tiden då lånet löper för att vara säker på att låntagaren kommer att klara av att betala tillbaka lånet.

Hur vanligt är det att personer ansöker om smslån?

Privatlån, som också kallas för smslån, har blivit väldigt populära på marknaden under de senaste årtiondena. Det är ett antal faktorer som ligger bakom detta uppsving. Det är dels att internet och mer avancerat användande av databaser gjort det möjligt för kreditgivare att väldigt snabbt behandla ansökningar om lån och också att betala ut dessa omgående.

En annan faktor som ligger bakom den ökande mängden smslån är att människor har högre inkomster idag jämfört med för tjugo år sedan. Detta innebär att de har ett större utrymme att låna.

Slutligen är räntorna väldigt låga idag och det gör det billigare att låna.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like