Shopping

Stekpannan – din bästa vän i köket

BY
single-image

Stekpannan har funnits med oss länge och den är tveklöst en av kockens bästa vänner. Likt alla andra köksredskap så finns även stekpannan i olika modeller, prisklasser och storlekar. För att välja rätt kan du alltid titta på olika jämförelsesidor och stekpanna test där varumärken, modeller och funktioner testas. Gjutjärnspannan är den äldsta bland pannorna. Visst använder alla mor -, och farföräldrar sina gjutjärnspannor än idag och är väldigt nöjda? Ja, den är en vän för livet och är känd för sin långa hållbarhet. Stekpannorna men keramisk beläggning och elegantare och enkel att sköta men kräver fett vid stekning vilket inte är så omtyckt av alla.  I den här artikeln har vi valt att presentera två favoriter, nämligen stekpanna tillverkad av rostfritt stål och en med non-stickbeläggning. Häng med!

Rostfritt stål – för dig som gillar att grilla

 

Stekpannorna tillverkade av rostfritt stål är perfekta för grillen. Tack vare dess hållbarhet och fettsnåla yta har den blivit till en stor favorit för många. Här listar vi några av dess fördelar:

  • Tål höga temperaturer
  • Kräver inget fett vid stekning eller annan tillagning
  • Fördelar värmen jämt
  • Perfekt resultat för grillen

Maten fastnar inte, du behöver inte använda fett och får ändå fantastiskt god mat.  Dessutom är stekpannan enkel att underhålla. Så här gör du:

  • Du rengör pannan direkt efter att du använt den.
  • Du kan diska den i diskmaskin eller för hand med diskmedel.
  • Om maten har blivit bränt kan du bara skrubba bort den med en rengöringssvamp.

Non-stickbeläggning blir alltmer populär

 

En stekpanna med non-stickbeläggning passar bra för råvaror som lätt bränner fast. Beläggningen gör att maten får en bra stekyta utan att fastna. Ett gott råd är att alltid värma upp non-stickpannan innan du börjar laga mat. På det sättet skadar du inte beläggningen. Dess livslängd ligger på 2 – 5 år, beroende på modell. Med andra ord har den betydligt kortare livslängd än exempelvis gjutstekspannan. När non-stickeffekten försvinner, behöver du byta ut den. Låt oss nu titta på dess fördelar:

  • Du behöver inte använda mycket fett vid stekningen. Du får ”smala” rätter.
  • Kan användas för alla rätter och råvaror

Glöm inte bort att skydda beläggningen genom att använda redskap av trä, silikon eller plast när du lagar mat. Pannan diskas endast för hand. Diskmaskinerna skadar beläggningen. Använd inte stålull vid diskning.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like