Shopping

Tips för att göra vinprovning hemma

single-image

Det är inte ovanligt att se företag erbjuda olika sorters vinprovningar. Även om dessa säkert är både givande och lärorika, så finns det billigare alternativ till dem. Det genom att själv arrangera vinprovning hemma. För att lyckas på bästa sätt med din vinprovning, se till att ha bra viner samt tillbehör för vin, se urvalet här. Sen är det inte fel att även hämta hem en del information via nätet. Det finns till exempelvis guider om hur du på bästa sätt kan prova vin. Till din kväll med vinprovning bör du inte satsa på att servera en hel middag. Satsa hellre på att bjuda på plockmat, så som ostar, kex, bröd, med mera. Gärna sådana som passar bra ihop med de viner ni ska testa.

Lär dig hur man testar vin

Innan du bjuder hem vänner för vinprovning så bör du lära dig den så kallade provningsmetodiken. Du bör läsa på om färg-, doft- och smakbeskrivningar. På nätet finns det en massa bra information och guider du kan använda dig av. Utöver det bör du fundera på vad för viner ni ska testa. Vill du kanske ha ett tema, med viner från ett enda land? Eller är det ett annat tema du kanske tänker? Sätt även samman en deltagarlista för vilka du vill bjuda. Det så att du vet hur mycket vin du måste köpa hem.

Förbered din vinprovning

Du kan förbereda din kväll med vinprovning genom att först bestämma vilka som ska komma. Sätt sedan ett tema om du vill samt sammanställ en vinlista. En del viner kanske du behöver beställa i god tid. Arrangera sedan ett rum där ni kan sitta för att testa vinerna. Dagen för vinprovningen är det bra att dekantera de röda vinerna samt förbereda de eventuella tilltuggen. Bestäm även ordningen vinerna ska avsmakas, så att alla kan testa dem.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like