Till henne

Allt om ekologisk hudvård

single-image

Hudkräm, olja, scrub, massageolja eller lotion? Vad är du ute efter? Eller behöver du ett helt set av ny hudvård? I sådana fall rekommenderas det att du tittar på den så kallad ekologiska hudvården. Vad betyder egentligen det? Ekologisk hudvård är tillverkad av naturliga ingredienser. Det kan vara allt från rosor till kamomill eller en passande ört beroende på varumärke och produkt.

Idag finns det en hel del kosmetikkedjor, både stora som små vars ekologiska produktserier slår till med framgång därav svenska c/o Gerd bara är ett exempel du kan titta på om du är intresserad av ekologisk hudvård.

För-, och nackdelarna med ekologisk hudvård är ett ämne som vi tittar lite närmare på under nästa rubrik, så läs gärna vidare.

För och nackdelar med ekologisk hudvård

Vilka är fördelarna med ekologisk hudvård? Här kommer en punktlista som visar dess främsta egenskaper:

  • Gjord på naturliga ingredienser

  • Är miljövänlig

  • I vissa fall har den längre hållbarhet

Finns det några nackdelar med ekologisk hudvård? Inte så många om sanningen ska fram förutom kostnaden. I vissa fall kan hudvård gjord på naturliga ingredienser vara dyrare jämfört med vanliga kosmetika. Detta är då inte så konstigt med tanke på hur produkterna tillverkas.

Hudvård för din hudtyp

Ett absolut måste när du väljer din ekologiska hudvård är att anpassa den till din hudtyp. Torr hy behöver en annan typ av produkter jämfört med normal eller fet hud, inte bara när det gäller ansiktet utan hela kroppen. Hudvård är ett samlingsnamn både för ansiktsprodukter och sådana som du använder på andra kroppsdelar.

Ifall du har svårt att bestämma din hudtyp eller behöver råd och konsultation vilken produktserie av ekologisk hudvård kommer att passa dig bäst, sök gärna råd. Du kan gå till en hudterapeut eller kontakta någon annan specialist som vars kunskaper och erfarenheter kommer att bidra till det rätta valet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like