Till henne

Muggar med tryck och vad som står bakom dem

single-image

Tänk dig följande situation, din make eller maka kommer hem med presenter, två snygga och stora kaffemuggar med tryck på. Trycken dess arbetsgivares logo. Du blir glad och börjar använda dem varje morgon för att de är stora, sköna och rymmer exakt så mycket kaffe du vill ha. Du använder dem även när gäster kommer för att muggen är din och det är skönast att dricka ur just den. Vad händer då? Gästerna lägger märke till trycket och en medvetenhet om företaget skapas. Den beskrivna situationen har med marknadsföring att göra.

Hur? Först och främst tillhör muggar med tryck en produktgrupp som kallas för profilprodukter. Dessa tillverkas främst för att ges som gåva till klienter eller anställda. Konceptet bygger på ett engelskt begrepp , nämligen ”give away”. Idén är relativ enkel och har att göra med människornas förkärlek för gåvor. Alla gillar presenter oavsett ålder därför är just det marknadsföringsverktyget så pass populärt.

Företaget ger bort en mugg med tryck och hoppas på att den muggen synliggörs inför så många människor som möjligt. Förhoppningen är att skapa en medvetenhet och synliggöra företaget.

Vanligaste produkterna inom kategorin profilreklam

Muggar med tryck tillhör utan tvekan en av de mest omtycka och populära artiklarna inom profilreklam. Vilka andra produkter finns det egentligen? Här kommer en lista över de vanligaste:

  • T- shirt med tryck

  • Mössor

  • Keps

  • Block

  • Pennor

  • Paraply

  • Luvtröja

  • Väskor

  • Godisboxar (i samband med högtider)

Vanligtvis delas profilprodukterna i samband med högtider, mässor eller i vissa fall även ifall företaget sponsrar ett sportevenemang.

Något viktigt att komma ihåg i samband med en beställning av profilprodukter är dess mottagare. Vilken är företagets målgrupp? Vem ska få produkten? Ifall man siktar på att skapa en image bland tonåringar kan en cool keps passa väldigt bra. Å andra sidan ifall målgruppen är medelålders kvinnor så kan ett block eller godisbox vara ett bättre alternativ.

Muggar med tryck är sin tur en universell produkt som de flesta gillar och man kan inte göra fel med just den artikeln. Med andra ord ifall man inte riktigt kan bestämma sig för en passande lösning kan muggen vara en bra utväg. I nuläget går det bra att göra sådana typer av beställningar på nätet. Det är smidigt, tar inte lång tid och du får en fin produkt i handen som senare kan delas ut i form av en gåva.

Den största fördelen

Profilprodukter är ett effektivt markandsföringsverktyg med många fördelar. Den största är en låg kostnad i en järnkombination med lång varaktighet.

Vad menas med det? En reklamfilm på TV varar i 20 upp till 30 sekunder. En liknande som placeras på nätet varar ännu kortare tid då man kan trycka bort den efter att datorn räknat till 5. Så chansen att nå ut till en målgrupp på ett önskat sätt minimeras. Många byter kanal när reklamblocket börjar och vissa prenumererar till exempelvis på YouTube så att inga reklam visas. I slutändan sitter företaget med en hög marknadsföringskostnad utan några säkra resultat. Detta kan givetvis hända med produktreklam också men där är förlusten betydligt lägre. Visserligen innebär profilprodukterna en viss startinvestering men den motsvarar inte summorna som övriga marknadsföringskanaler kräver. Därutöver har dessa en lång livslängd. En mugg med tryck å kan användas i flera, flera år, ifall den inte går sönder såklart men låt oss säga att den inte gör det. Ifall muggen använts flitigt kan företagets budskap, logo eller namn nå ut till många fler personer.

Just på grund av sin långa livscykel och relativ låga startinvestering anses profilprodukter ett av de mest effektiva marknadsföringsmetoderna som finns.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like