Till henne

Satsa på en bra jacka i vinter

single-image

När det är vinter, så är det inte fel att ha en jacka som kan värma dig på ett bra sätt. Dock är det bra att välja jacka efter vad du brukar göra. Är du mycket aktiv, så kan det vara bra att ha en jacka som andas till exempel. Men ska du bara vara ute på stan, och vill ha en jacka som både är snygg och varm, då kan du välja en puffer jacket dam. För att du ska ha det lite lättare att välja jacka i vinter, så kan du läsa de tips som finns nedan.

Bra tips när du väljer vinterjacka

När du ska välja en vinterjacka, så är det bra att fundera på dess isolering. De allra flesta ytterplagg är fyllda med antingen dun eller syntetisk isolering. När det gäller dunjackor, så är dess fyllda med äkta dun som gjorts av de mjuka inre fjädrarna från änder och gäss. När det gäller syntetisk isolering så brukar det bestå av polyestertrådar. Dessa har spunnits i olika storlekar och flätats samman för att skapa luftfickor. Det för att de ska hålla dig varm på samma sätt som dun.

En annan sak att fundera på, är om du vill ha en jacka som klarar av alla väder. Det kan ju vara rätt bra att den klarar av att stå emot både regn och snö. En del jackor är extra resistenta mot just vatten.

Passformen är även den viktig. Vill du ha en lång jacka, eller kort? Ska den vara rymlig eller tajt? Om du väljer en lång jacka, så håller den även dina ben och höfter varma, men du får en begränsad rörlighet.

Fundera även på olika detaljer på jackan. Hur vill du ha med dess fickor till exempel? Ska det vara många av dem eller ska det vara speciella fickor som är fodrade? En annan detalj är huva. Den kan hålla ditt huvud varmt och torrt, särskilt om du glömt mössan.

Andra bra funktioner hos vinterjackor är dragskor, muddar, bra tvåvägsdragkedja samt en stormflik.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like