Till henne

Viktigt välja en bra sport-behå

single-image

Som kvinna som idrottar och sportar, så bör du se till att ge din byst ett bra stöd. Detta är ju något män slipper fundera över. De kan bara dra på sig en t-shirt och ett par bra träningsbyxor och sedan köra på. Men är man en kvinna, så måste man ju se till att inte brösten skumpar och far runt under träningspasset! Dels är det obekvämt, dels kan du faktiskt skada dina bröst. Samma om du väljer att träna i din vanliga bh. Den har ofta hårda bågar och sömmar som kan skava. Därför bör du välja att köpa en sport bh! Hos Abecita finns flera sport behåar för större byst. Dock är det minst lika viktigt att ha en bra bh då du sportar, oavsett byststorlek.

Varför inte träna i en vanlig behå?

Som vi nämnde nyss, så har en vanlig bh inte utformats för att tränas i. Din vanliga bh är främst till för att hålla dina bröst på plats, samt även ibland lyfta upp dem. En sport behå däremot, den har designats för att hålla brösten stadigt på plats, utan skavande sömmar. Den håller snarare tillbaka din byst än att lyfta den. Sedan brukar även materialet vara i så kallat funktionsmaterial, som innebär att den andas.

En vanlig bh kan göra att du sliter på kroppen samt skada dina bröst. Om du inte ger dina bröst det stöd de behöver, då du tränar, så kan du få ont i nacke, rygg samt att dina bröst kan få bristningar, både i huden samt i bindväven.

Hitta en bra sport-bh

Att hitta en bh som sitter bra, är lika viktigt som dina träningsskor! Se till att du väljer rätt storlek på din tränings-bh. Allt för många väljer fel storlek, både när de köper vanlig bh eller en sport bh. Så mät noga och köp efter dina mått.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like