Uncategorized

Behöver du ett avbrott i vardagen?

BY
single-image

Känns vardagen lite för tråkig kanske det är dags att tänka i nya banor. Vare sig du är lite upp i åren eller nyss har tagit studenten kan en guideutbildning vara ett bra val. Ibland vill man bara prova något nytt och då kan denna typ av utbildning vara en bra möjlighet. Detta är nog en av de mer givande presenterna man kan ge om man står som förälder till en kommande student.

Vad kan du få ut av en guideutbildning?

  • Den kan användas senare i livet. Att vara guide ger så många saker, inte nog med att du får uppleva en ny kultur, du får också tillägnat dig nya kompetenser såsom planläggning och till viss del leda andra människor. Detta kan fungera som enväg vidare till andra yrken. Att vara guide är ett väldigt brett yrke då det kan innebära allt från flygplatstransfer till att åka på rundresor med gäster.

 

  • Vem vill inte ha sol och värme. Tänk dig att du sitter på kontoret hemma i Sverige i November när du istället kan vara på Kanarieöarna och lära dig nya saker samtidigt som solen skiner.

 

  • På de flesta guideutbildningar är det jobbgaranti, så du behöver inte bekymra dig om att gå arbetslös efteråt.

 

  • En av de roligare sakerna med att utbilda sig till guide är de nya vänskaper man knyter. Kanske hittar du nya vänner för livet?

 

  • Har du lätt för att lära dig nya språk är detta den perfekta möjligheten för detta.

 

  • Att vara guide ger dig dessutom ypperlig träning i att tala inför folk. Detta är en väldigt bra egenskap att lära sig och kan användas till många andra typer av jobb.

 

  • Det finns många olika inriktningar att välja mellan allt efter vad du har för intressen. Några av inriktningarna man kan välja mellan är bla att jobba med barn men sport är också en möjlighet och vem vill inte kunna ha möjligheten att träna samtidigt som man jobbar? Om du väljer att inrikta dig på sport finns det en uppsjö av olika grenar, allt från kajak, dans , aerobic till yoga. Vill du jobba som barnguide får du samtidigt insikt i hur det kan vara att jobba som förskolelärare eller pedagog och vet om det kanske är ett framtida yrke för dig.

 

  • Du kanske är mer intresserad av sk naturguidning. Det finns många möjligheter för att bli guide i de svenska fjällen om man tycker det passar bättre. Att arbeta som guide i alperna är också ett annat alternativ. Det behöver inte alltid vara de soliga destinationerna men det finns alltså rikliga möjligheter till andra destinationer.

 

  • Att jobba som guide kan också vara en vidare väg in i hotellbranschen då man på vissa utbildningar får insikt i sk hotel managment.

Förhoppningsvis har du fått en bättre idé i vad det betyder att arbeta som guide och att det är väldigt mångfacetterat, utmanande ooch berikande samtidigt som det  kan fungera som en väg vidare. Törs du ta steget?

You may also like