Uncategorized

Gör såhär för att få ett trivsamt kontor

BY
single-image

Vare sig man vill det eller inte så är det många som spenderar mer tid på sitt kontor än vad de gör i hemmet eller med familjen. Det är lite skrämmande att tänka på. Men det finns några saker som du kan göra för att det ska bli ett trevligt kontor.

 

Att ha ett kontor man trivs i och tycker om gör mycket positivt för arbetsprestationen och för ditt mående. Du har säkert varit med om att du har jobbat på en arbetsplats där arbetsutrymmet inte är trevligt alls. Kanske presterade du inte som bäst på det jobbet heller. Så för att prestera som bäst behöver du vara dig själv till 100 % – och det blir du genom att vara på en plats där du trivs.

Tips för ett trivsamt kontor

Det är kanske inte förstå gången du hör talas om att det är viktigt att trivas på sitt kontor. Oavsett om det är första eller hundrade gången du hör det är det här ditt tecken på att du ska göra det. Kontoret ska inte bara vara fint – utan ergonomiskt och lättillgängligt för alla som arbetar på arbetsplatsen.

 

Har du ett eget kontor eller jobbar hemma blir det såklart betydligt enklare. Om det är flera som ska trivas på arbetsplatsen kan du se det som ett projekt. Ett projekt där du och dina arbetskollegor inreder kontoret så att ni alla trivs. Det blir en rolig grej ni gör tillsammans på jobbet – för gränsen mellan att ha kul och att jobba blir bara suddigare.

Gör det personligt

Skillnaden mellan privat och personligt är stor. Därför krävs det mycket för att ditt kontor ska bli privat. Men för att göra det mer personligt kan du inreda med färger du tycker om, bilder på det eller de du älskar.

 

Det är du själv som sätter gränserna för hur ditt eget kontor ska se ut. Men om ni är flera som delar på ett kontor kan ni ändå gör det personligt. Tänk på hur ni är som grupp, vad ni vill uppnå på arbetsplatsen och vad ni alla har gemensamt. Sannolikheten att det finns möbler, inredningsdetaljer och annat som ni alla gillar är stor.

Återskapa en känsla

När du jobbar vill du vara peppad, pigg och effektiv – eller hur? Vad som sitter på väggarna har stor betydelse för hur ditt humör och mående är under dagen. Därför är det en väldigt enkel och bra idé att sätta upp peppande posters eller liknande på väggen. Genom att göra detta kommer du ha större chans till att få den där känslan du vill ha när du går in på kontoret.

 

Det bästa är att du kan beställa posters online hos till exempel Posterton. Sitter du vid dator på jobbet kan du göra det när du har tid och om du inte arbetar vid en dator hinner du klicka hem posters och annat snyggt på rasten.

Få in liv

Ett kontor känns och upplevs mycket mer levande om det finns några blommor, växter eller något annat som lever. Meningen är inte att du ska ha en levande katt eller hund på kontoret. Men att ställa en blomma i fönstret eller en liten kaktus bredvid datorn kan göra mycket.

 

Färgen grön har en positiv påverkan på människors känsla av lugn och trygghet. Så när du börjar känna dig stressad kan du vända dig till det gröna livet på kontoret och bli lugn. Om du inte vill ha koll på när växterna ska vattnas är plastväxter ett bra alternativ.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like