Uncategorized

Löpband för nybörjare

single-image

Du behöver inte vara en erfaren löpare för att använda dig av ett löpband. Men det finns en del tips du kan använda dig av för att maximera din träning från början som samtidigt gör att du inte tappar motivationen!

Läs vidare för några tips med hur du kommer igång eller håller igång med löpbandet.

Ta det steg för steg

Var noga med att inte öppna för hårt. Utan ta det lugnt i början innan du vänjer dig vid löpbandet och träningen. Börja med att promenera och övergå sedan till lugn jogg. Det kan ta lite tid att vänja dig vid rörelsemönstret på ett löpband.

Värm upp innan du börjar

Oavsett om du är erfaren eller nybörjare är det alltid viktigt att värma upp ordentligt. Annars finns det risk att du skadar dig. När du klarat av uppvärmningen är det smart att stretcha lite innan du tar i på allvar.

Variera träningen

När du köper ett löpband som nybörjare är det smart att se över de olika funktionerna som hjälper dig att variera träningen. Du kan hitta billiga löpband för nybörjare online här till bra pris som samtidigt håller hög kvalitet!

Med ett bra löpband kan du simulera backträning. Vilket är ett extremt effektivt sätt att träna både muskler, lungor och hjärta. Intervaller är även ett effektivt träningssätt när du vill komma i form. Men se till att du kan hålla samma tempo även i den sista intervallen du löper.

Komfort är viktigt vid träning

När du ska börja träna på ett löpband är det viktigt att du ser över komforten löpbandet erbjuder. Finns det stötdämpning? Är löpytan tillräckligt stor för dig? Det är även smart att se över om det finns en hållare för vattenflaska och andra smarta tillbehör du har mycket nytta av under träningen.

Se även över om det är möjligt att fälla ihop löpbandet för enkel förvaring. Trots allt har inte alla utrymme nog för att ett helt löpband ska stå framme dag som natt!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like