Uncategorized

Satsa på hemlagat

Det är nog allmänt vedertaget att det är bra för välmåendet att äta tillsammans. Slow food och stora familjekök har varit populärt ett tag nu. Man räknar med fördelar både på det sociala och det hälsomässiga planet. Det är förstås fråga om att använda sunda och goda råvaror, men det handlar även om att ta med barnen i förberedelserna. Mindre barn kan röra i bunken, lite större kan hacka frukt och grönt. Snart har de lärt sig hela proceduren bara genom att delta på det här viset

Det är inte bara roligt att laga mat tillsammans med barnen, det är också en investering i framtida generationers hälsa. Barnen lär sig helt enkelt sunda vanor hemifrån.

Egen mat från grunden

Genom att laga egen mat från grunden vet ni vad som ingår i den mat ni äter. Färdigrätter har ofta ett stort antal ingredienser. Pommes frites kan ha uppåt en tjugo olika ingredienser. Lagar ni hemma kan det lagas på fyra; potatis, olja, salt och peppar.

Hemma styr ni även storleken på portionerna själva. Äter ni ute får ni ofta stora portioner. När maten väl ligger på tallriken har vi alla en tendens att äta upp. Händer det någon enstaka gång att man råkar äta för mycket, gör det inte så mycket. Äter ni ofta ute, kan det vara en annan femma.

Få ingredienserna levererat

Tycker ni det tar onödigt mycket tid att handla och laga mat, kan ni ta till matkassar. Det är en låda med olika ingredienser och recept, som levereras direkt till dörren. Det kan vara lådor med kött eller fisk, det kan också vara med grönsaker och eller kanske frukt. Ta gärna en titt på https://www.arstiderna.com. Här kan ni läsa mera om konceptet och se vilka ingredienser som levereras. Det är olika varje vecka och självklart kan man även avbeställa sin matkasse en vecka.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like