Uncategorized

Välja ytterdörr

single-image

En ytterdörr, det är så mycket mer än bara en ingång till ditt hus. Ytterdörrar finns idag i många olika färger, designer och material. När du ska köpa en ytterdörr, så finns det en del saker du bör fundera på. Bland annat är det ganska viktigt att dörren i sig är solid i ett bra material, så att den håller i många år framöver. Ytterdörren är ju något som används väldigt ofta samt att den även utsätts för väder och vind. Den ska fungera bra, se lika bra ut om 10 år samt att det även är bra om den håller inbrottstjuvar ute.

Bra saker att tänka på

Din ytterdörr, den ska sitta i ditt hus, i många år. Du ska kunna känna dig trygg när du har låst dörren. Det kan vara bra att välja en dörr där det är svårt att bryta sig in via, både via dörren och låset. Det kan även vara att föredra att ha en dörr med ett hakregellås. En annan viktig faktor är dörrens gångjärn. De bör vara av en typ som låser fast dörrbladet vid karmen när den är låst. Då går det inte att lyfta av den från karmen.

Fundera på om du har behov av en säkerhetsdörr. Det kan vara bra om dörren ska sitta utan insyn från omgivningen.

Fler saker att tänka på

När du ska välja mellan alla ytterdörrar så fundera på om det ska vara en vit, slät dörr utan detaljer eller om du föredrar en snyggare dörr som matchar huset. Dörren måste även klara av att stå emot väder och vind på bra sätt. I Sverige är det ju ett ganska varierande väder. Se också till att den är välisolerad. Det reducerar energiförbrukningen och ger en bättre inomhusmiljö. Det kan vara värt att lägga pengar på din nya ytterdörr, då du kommer ha nytta av den i många år framöver.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like