Uncategorized

Vem är det som satsar på dyrare Kattmat?

single-image

Gillar du Katter vet du också att både kattmat och katter finns i olika prisklasser. Några hävdar att man får vad man betalar för. Andra är av den åsikten att det inte är priset som avgör, om katten är värd att ta hand om. De flesta vill ju att katten ska må så bra som möjligt. Precis om hos människan är kost och motion något av det viktigaste för hur bra man mår. De allra flesta kattägare är villiga att betala lite mera för att vara säkra på att den kattmat de serverar för katten, även är det bästa. Ingen regel utan undantag, men ofta ser man att de som betalat en del för deras katt, även är villiga att lägga lite mera på kattmaten. Raskatter kan kosta en hel del, och några raser är så eftertraktade att de kommer upp i avsevärda summor, vad gäller priset.

De tre dyraste kattraserna i världen

Ashera är världens dyraste, exotiska kat. Precis som den Bengaliska katten, som ligger tvåa på denna lista, är det en kat som avlats med Asiatisk leopard katt. Denna leopardliknande katt kan kosta uppåt den famösa summan av $100,000.

Som vi nämnde ligger den Bengaliska katten på andra plats, över världens dyraste katter. Den asiatiska leopardkatten studerades eftersom den verkade vara immun mot kattleukemi. Den bengaliska katten utvecklades för att se om man kunde få fram en tamkatt som var immun. Den har dock uppnått sin stora popularitet pga sitt utseende.

Även tredjeplatsen intas av en katt som avlats fram av hälsoskäl, fast i detta falla människans hälsa. Allerca Hypoallergenic katten kostar omkring $6,000 men priser uppåt $28,000 har också förekommit. Det är allergiska kattälskare som äntligen kan skaffa sig katt, då man lyckats få fram en kattras som inte har det protein i saliv och hud, som orsakar allergin.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like