Hus

Hitta rätt säkerhetsdörr för din villa

single-image

För att du ska känna dig säker i ditt hus eller din villa, så kan det vara värt att satsa på en bra säkerhetsdörr. Dock är det bra att inte bara nöja dig med att det står säkerhetsdörr villa på etiketten, utan du bör även kolla själva säkerhetsklassen. Du bör kolla på den oberoende RC-klassningen. När det gäller denna klassificering så är klassningen RC1 det en enkel innerdörr får. En dörr som kan stå emot en van inbrottstjuv med diverse verktyg, den får klassningen RC4.

Välja en snygg dörr med rätt säkerhetsklass

Även om många tänker att en säkerhetsdörr är en industriell dörr med klumpiga lås, så är det inte alls fallet. Idag finns det eleganta dörrar i ek, med glasruta, som har rätt säkerhetsklass. Det är alltså inte ett måste att ha en ful och klumpig dörr bara för att den ska vara inbrottssäker. Dörren i sig är ju viktigt för villans utseenden. Många gånger går det faktiskt att beställa en säkerhetsdörr för villa i önskad RC-klass, som då designas för att passa just ditt tycke och smak.

Bra saker att tänka på

Utöver att tänka på säkerhetsklassen och på designen, så kan det även vara bra att kolla av värme- och ljudisoleringen i dörren. Det är bra att ha en dörr med lågt U-värde, så att den inte drar in kall luft. När det gäller ljudisoleringen så har det mycket att göra med vad för material dörren har tillverkats i.

Om du ska ha en dörr med glas, tänk då på att du måste ha ett bra skyddsglas som testats ihop med säkerhetsdörren. Även skyddsglas har en vedertagen klassificering. Du bör välja en som har minst PB4.

I en säkerhetsdörr är det även viktigt att det är rätt typ av lås. I vanliga ytterdörrar är det endast en låsregel medan det i en säkerhetsdörr bör vara minst sju stålreglar, i tre riktningar.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like