Hus

Rensa bort lösa och skräpiga papper

BY
single-image

Man kan pynta, styla, designa och inreda sitt hem med på klass och stil. Allt är färg -koordinerat, och det är tänkt på att även ge plats till personlig touch. Men om det är stökigt, och om det t.ex. tillger små note-it lappar och liknande och flyter runt – så kommer det ändå inte att kännas hemtrevligt och snyggt. Det är naturligt, att man skriver ner små besked till varandra. Det kan vara att något skall handlas in, ett meddelande från någon som ringde, eller kanske söta och romantiska meddelanden. Oftast skriver man på ett papper, eller en not-it, som ligger tätt på där man råkar befinna sig.

Samla allt på en tavla

En del ”kom-ihåg” meddelanden och liknande kan med fördel skrivas ner i en smartphones kalender. Men andra meddelanden, som t.ex. det som skall köpas in till kylskåpet, skall lätt kunna delas av alla. En idé är att ha en eller två tavlor ståendes på centrala platser i hemmet. Oftast är köket den upplagda platsen, där alla familjemedlemmar vistas dagligen, och där man har snabb åtkomst om något saknas i kylskåpet. Beroende på vilken stil man har i köket, kan man ha en whiteboard eller griffeltavla, som man löpande skriver på.

Gör det till en vana att samla alla meddelanden på ett ställe

När man skaffat lösningarna till att samla meddelanden och besked på ett eller få ställen, så är man halvvägs. Sen gäller det att göra det till en vana, eftersom man lätt faller i gamla synder och bara kluddar ner det där telefonnumret på en pappersbit. Ett sätt att framskynda ändringen är att ta bort alla bläckpennor från dessa områden. Om det bara är kritan till griffeltavlan att skriva med, så skriver du automatiskt på rätt ställe. Till sist bör man ha en korg eller låda, som är till den post som man fortfarande får via brevlådan, även om allt mera bliver digitalt. Gör dig fri från papper och lappar som flyter runt i hemmet!

You may also like