Shopping

Så gör du för att öka webbplatstrafiken

single-image

Kanske du har en webbsida där du säljer något och vill att folk ska shoppa hos dig? Då är det viktigt att få dit besökare, alltså trafik. Många företag kämpar för att komma på nya och innovativa sätt att öka webbplatstrafiken. Ett sätt är att anlita Buzzlemedia, som kan hjälpa dig med SEO, Google Ads och content marketing.

Just SEO är viktigt att satsa på. On-page SEO kan vara den enskilt största faktorn för att avgöra var din webbplats hamnar i SERPs (sökmotorresultatsidor). Ju högre upp i SERP du är, desto mer sannolikt är det att Googles surfare klickar sig vidare till din webbplats.

Skapa fantastiskt innehåll

Relevant innehåll är något som ökar din SERP-rankning, samt att det är också bra för att hålla besökarna engagerade när de väl klickar sig vidare till din webbplats. Du ska undvika att lägga upp gammalt innehåll samt att du bör även satsa på att skapa innehåll som är minnesvärt. Har du gammat innehåll sedan tidigare, uppdatera det! Det gillar Google och även dina besökare.

Bli social

En genomsnittlig vuxen spenderar 147 minuter per dag på sociala medier. Företag som vet hur de kan utnyttja kraften hos denna fångna (om än distraherade) publik har möjlighet att främja varumärkesmedvetenhet, släktskap och lojalitet. Och, naturligtvis, dra mer webbplatstrafik. Du kan bli mer social genom att posta bra content, på bloggar och även på dina sociala medier. Se även till att interagera med dina följare samt variera dig.

Använd annonsering för att öka webbtrafiken

Även om organisk sökning fortfarande är bättre på att driva trafik kan betald annonsering som pay-per-click (PPC) och annonser i sociala medier hjälpa dig att nå en större målgrupp samtidigt som du riktar in dig på din ideala kund.

När de används tillsammans som en del av en innehållsdriven digital marknadsföringsstrategi dominerar organisk och betald sökning webbplatstrafiken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like