Shopping

Ska du köpa leksaker till en tvååring?

single-image

Är det kanske så att du själv har en tvååring där hemma, eller är det kalas där någon som fyller 2, ska firas? Det är inte alltid lätt att veta vad som passar att köpa. Mer än att man vill satsa på leksaker 2 år kanske. I denna ålder har de börjat leka med andra, samt gillar att ägna sig åt att låtsas göra saker som vuxna gör. När barnen är i denna ålder, så lär de sig ofta nya saker, varje dag! Det bland annat genom att utforska världen samt genom att härma dig.

Barn i tvåårsåldern, de vill ibland leka själva, ibland tillsammans med andra. Bra tips på leksaker 2 år, det är att köpa saker som låter dem utforska världen samt låtsas göra ”vuxen-saker”.

Leksakskök passar bra för 2 åringen

En mycket bra leksak 2 år, det är att satsa på att köpa ett leksakskök. 2-åringar är ofta fascinerade av vad som händer och sker i köket och tittar gärna på då du lagar mat. De vill hjälpa dig att vända i stekpanna, röra i såsen med mera. Det kan då vara smart att låta dem agerar ut allt detta, men i ett eget litet kök, där de inte riskerar att bränna sig!

Sedan är det ju så att ett leksakskök, det kommer barnet att ha kul med i flera år framöver. Det passar även då de börjar leka mamma, pappa, barn eller att ha ute i lekstugan.

Doktorkit och andra ”kit” är smarta presenter

När ett barn är 2 år, så har de oftast någon erfarenhet av att mött en doktor samt att de även ofta har träffat tandläkaren nu för första gången. Det är rätt smart present detta med att köpa ett Doktorkit, ett tandläkarkit eller ett veterinärkit. Det finns ju idag rätt många olika sorters yrkes-kit. Bland annat så att de kan leka snickare, målare, bagare och så vidare.

En egen telefon

En annan bra leksak 2 år, det är att köpa dem en leksakstelefon. Det är säkert så att de redan velat komma åt din mobil samt att de vill ju gärna härma ditt telefonanvändande. Att låtsas ringa och prata med andra, det är något barn har roat sig med länge!

En låtsas-telefon en perfekt leksak och det är bra om den även har diverse knappar och lampor på den, så att barnet kan få visuella och ljudmässiga händelser.

Andra bra leksaker för 2 åringen

Utöver nämnda bra leksaker för 2 år, så finns det även en hel del annat de uppskattar att leka med. Bland annat lek lera och play dough som ett exempel. Det är även kul att få träklossar att bygga med. Det är ju då de kan hitta på och fantisera samt att de övar motoriken på bra sätt. Sedan, när barnet är 2, så kan en egen liten väska vara bra. Antingen att de får en ryggsäck eller en med hjul och handtag. I den kan de sedan få packa vad de vill!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like