Till henne

Till henne som vill lära barnen köra bil

single-image

Funderar du på att ge din partner en present hon inte förväntat sig? Känns en middag, parfym eller kläder lite blasé eller något du gett bort alltför många gånger? Här får du en idé till present som inte bara är praktisk men även ovanlig och riktigt cool.

Den presenten passar damer som har lite äldre barn, barn som har kommit till insikten att det har blivit dags att lära sig att köra bil. Så en handledarkurs i Stockholm om ni nu är bosatta i Stockholm kan passa väl. Handledarkurser erbjuds överallt i Sverige och reglerna för att söka är detsamma.

Känns det spännande? Klart det gör. Nu får hon chansen att övningsköra med sina barn och känna att hon gör nytta. Vad innebär en handledarkurs och vad kan hon få utav den, berättar vi lite längre ner.

Vad innebär en handledarkurs?

Vad innebär en handledarkurs och vem passar den till? Kursens främsta målgrupp är personer som planerar och vill övningsköra privat. Observera att både handledaren och eleven behöver gå den här utbildningen. Detta görs innan man börjar köra privat.

Får man godkänt på kursen, ansöker man om att övningsköra privat i Transportstyrelsen för att sätta igång. Tänk på att man inte behöver gå kursen vid samma tillfälle. Alltså elev och handledare kan gå i separata skolor och vid olika tillfällen.

En handledarkurs lär dig hur du kan lära ut kunskaper i körning. Det är användbart och smidigt sätt att hjälpa sina barn om de vill lära sig köra bil. Man kan även lära andra ungdomar om man så vill. Och inte bara ungdomar för den delen. Det finns en del äldre personer som inte har körkort men gärna vill lära sig.

Krav för dig som vill gå handledarkurs

Givetvis finns det en del krav för att ansöka för en handledarkurs. Vilka är de viktigaste?

Först och främst finns det en åldersgräns. Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att ansöka och gå på en introduktionsutbildning. Övningskörningen kan påbörjas när man fyllt 16 år.

Vad gäller för handledaren? Här finns också en åldersgräns. Man ska ha fyllt 24 år. Sedan gäller det att ha behörighet att köra den bil eller fordon som ska övningsköras.

En handledarkurs har även giltighetstid som ligger på 5 år. Med andra ord behöver du gå om kursen om 5 år för att förnya sin behörighet att övningsköra. Att gå en handledarkurs kan vara ett bra alternativ för en ny sysselsättning. Den ger dig möjligheten att ta in nya elever och lära dem att köra. Många finner en stor glädje i detta. Inlägget började med att man får chansen att lära sina egna barn att köra och en sådan kurs kan vara en bra gåva till en mamma på barn som blivit tonåringar. Sanningen är att det är en intressant väg att gå för dig som gärna vill göra något annorlunda eller komplettera sin nuvarande anställning. Med andra ord, ifall du gillar att kommunicera med människor och att köra bil så kan detta vara en bra variant.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like