Till henne

Välj bra dag-och nattkräm

single-image

Du som vill ha en hy som lyser och som utstrålar hälsa, du ska se till att du ger hyn rätt sorts återfuktning. Det kan du göra genom att välja en bra dagkräm och en bra nattkräm. Du kan med fördel även välja Jabushe dagkräm, då den även fungerar att ha som nattkräm.

Skydda din hy med en dagkräm

En dagkräm är som det låter, en kräm för dagtid. Den ska appliceras på morgonen. Den ger dig då ett vårdande lager som i sin tur ger dig näring, återfuktar och skyddar hyn. Dagkrämen mjukar upp hyns yttre lager samt gör den mer spänstig. Den gör även att huden ser mindre torr ut. Fördelen med en dagkräm är även att den ger din hy oljor och viktiga näringsämnen samt att den låser in fukt och stänger ute föroreningar.

En annan bra sak med att dagligen använda en dagkräm är att din makeup då sitter bra mycket bättre. Se till att du applicerar din dagkräm efter rengöring, ansiktsvatten och serum.

Förnyad hud med nattkräm

Det är även bra att satsa på en nattkräm. Denna ska du applicera innan du går och lägger dig för natten. Dock först efter att du gjort rent ansiktet samt använt exfoliering och nattserum. En nattkräm kan se ut och kännas som en dagkräm, men oftast är det så att den innehåller andra ingredienser. Dessa stimulerar cellförnyelsen medan du sover. Normalt sett så innehåller nattkrämer fler aktiva ämnen. Sedan finns det dock till exempel Jabushe dagkräm, som du även kan ha som din nattkräm, eftersom denna produkt är två i en.

Ett tips för din nattkräm är att tillsätta en droppe olja i den om det är så att du har en hy som är mycket torr eller om den är uttorkad. Du som har fet hy, du bör inte ha en för tung eller för fyllig nattkräm.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like