Till honom

Gör bra magövningar hemma

single-image

Vill du få en plattare mage, så kan det vara smart att göra magövningar hemma. Genom att träna magen med magövningar hemma, så kan du på ett litet kick få den där platta magen! du kan träna bort magen på enkelt sätt. Idag finns det vissa redskap som kan vara bra för dig som vill träna magen lite extra mycket samt att det även finns smarta övningar där du får bra träning av just magen och magmusklerna.

Tre bra magövningar

Du som vill träna magen med magövningar hemma, du ska få bra tips på övningar för magen. Dessa tre vi tipsar om, de är bra för både de raka och de sneda magmusklerna samt att de även stärker din core.

Magövning 1

Första magövningen kallas även för ”cykling”. Du lägger dig helt enkelt på ryggen, med dina händer bakom ditt huvud. Ha böjda knän i en 90 graders vinkel. Sedan, rotera magen, då att din höger armbåge möter vänster knä, sedan gör du tvärtom. Se till att upprepa detta med snabba rörelser, så att du liksom cyklar med dina ben.

Magövning 2

Magövning två kallas även för fällknivs-situps. I denna övning så lägger du dig på rygg. Ha armar och ben sträckta över ditt huvud. Därefter ska du göra en explosiv men kontrollerad rörelse. Det genom att du lyfter dig så att fötter och händer möts samt att magen dras ihop.

Magövning 3

Magövning två kallas även för plankan med rotation. Ställ dig i en så kallad planka. Du ska sedan se till att dina armar är sträckta med en axelbredds avstånd. Låt sedan ditt högra knä möta din vänstra armbåge samtidigt som du ser till att rotera i höften. Du kan sedan byta till andra sidan. Se även till att spänna din mage samt undvik att lyfta höften för mycket. Denna övning ska kännas av i din mage.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like