Till honom

Olika tips på padelracket

single-image

Är du ny på padel, eller padeltennis, och funderar kring vilket padelracket du ska välja och vad som är skillnaderna mellan olika racketar? Eller spelar du kanske redan padel och vill uppgradera ditt spel med ett nytt racket? Vi tycker att val av padelracket är väldigt viktigt för spelupplevelsen, oavsett spelnivå. Därför ska vi försöka gå igenom vilka specifikationer och egenskaper som kan vara bra att ha koll på vid val av padelrack. Följ med!

Tips på bra padelracket ifall du är nybörjare

Padelracket med rund form har ofta en låg balans, det betyder att balansen sitter nära mitten av padel racket eller nära handtaget. Ett rundformat padelrack ger bra kontroll i spelet, är lättsvingat och enklare att manövrera. Racketar med rundform har också en större träffyta, “sweet spot” och uppfattas därför som ett mer förlåtande rack att spela med. Dessa racketar passar spelare som är nya inför padel, men kan självklart uppskattas av andra spelare, såsom motionärer.

Tips på bra padelracket ifall du är medelspelare

Ett droppformat padelracket kan ses som en blandning av runda och diamantformade racketar. Ett droppformat padelracket har medelbalans och sin “sweet spot” högre upp än runda racketar men inte lika högt som diamantformade. Spelare som gillar att spela varierat, både defensivt och aggressivt brukar uppskatta droppformade racketar. Ett droppformat padelracket ger både kontroll i slagen och extra kraft.

Tips på bra padelracket ifall du är riktigt erfaren

Ett diamantformat padelracket har hög balans och en ”sweet spot” högt upp, nära toppen på racketen. Racketar med hög balans kan upplevas mer svårspelat än exempelvis ett runt padelracket. Samtidigt genererar diamantformade racketar extra kraft i slagen och ger mer fart i slag som volleys och smashar. Ett diamantformat padelracket uppskattas av aggressiva spelare som gillar spela vid nät. Spelare med bakgrund från tennis kan också föredra diamantformade racketar då svingen och träffen kan genomföras längre från kroppen

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like