Uncategorized

Så vet du att din BH sitter rätt

BY
single-image

När åtta av tio kvinnor bär en felaktig BH-storlek utan att veta det, kan det vara knepigt att veta om ens egen BH sitter rätt. Hur kan du veta om din BH är korrekt anpassad och sitter bekvämt? Genom att följa några enkla tips kan du säkerställa att din BH sitter perfekt.

Ibland räcker det inte med att bara följa storlekstabeller. Det primära är att en BH ska ge stöd utan att vara obekväm eller smärtsam att bära. När du provar en ny BH är det tre huvudsakliga områden att fokusera på: kupan, omkretsen och axelbanden.

Kupan på din BH

En korrekt anpassad kupa ska omsluta hela bröstet. Brösten bör inte försöka ”fly” ut från sidorna eller pressas in mot mitten av BH:n. Det är viktigt att det inte bildas något ”dubbelbröst” mellan kuporna och att brösten inte trycks ut mot armhålan. Om detta inträffar kan det betyda att BH:n har en för liten kupa, så testa en med en större kupa för att se om det passar bättre.

Samtidigt bör inte heller kupan sitta för löst. Luta dig framåt och inspektera om det uppstår glapp i kupan när du tittar ner mot bröstet. Om du kan se in i kupan har du antagligen en för stor kupa på dig.

Rygg och omkrets på din BH

När du ser på dig själv i profil i spegeln med en BH på dig, bör bandet runt kroppen ligga i en rak linje utan att dra uppåt på ryggen. Om bandet dras uppåt betyder det att axelbanden är för korta. Det är viktigt att BH-bandet runt ryggen sitter bekvämt och inte dras uppåt för att undvika obehag.

Axelbanden på din BH

Axelbanden bör inte skära in i huden och det bör vara möjligt att enkelt placera ett finger mellan axelbandet och axeln när du bär din BH.

Om bandet i ryggen drar uppåt, kan det indikera att axelbanden är för korta. Lösningen är att släppa på spännet på axelbanden och istället justera BH:n runt kroppen för att få rätt passform. De flesta BH:ar har justerbara axelband som enkelt kan anpassas antingen på ryggen eller framtill. Det är bäst att justera dem dagligen när du sätter på dig din BH.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like